Jak na alergie u psa

Rozvinutí alergie u psa už dnes není ojedinělé. Atopie je onemocnění, na jehož vzniku se podílí celá řada faktorů. Ten, u kterého se objeví, měl smůlu, že u něho nastala nešťastná, konstelace tří základních podmínek – genetické predispozice, přítomnosti alergenů v prostředí a imunologicky špatně regulované reakce na tyto alergeny.

SPECIFIC™ CDD Food Allergen Management je kompletní, vyvážená hypoalergenní dieta pro dospělé psy obsahující omezený počet ingrediencí.
SPECIFIC™ CDD Food Allergen Management je kompletní, vyvážená hypoalergenní dieta pro dospělé psy obsahující omezený počet ingrediencí. Tato dieta je velmi vhodnou alternativou doma připravované hypoalergenní diety.

Kvůli složitosti jejího vzniku hovoříme o atopii jako o komplexním onemocnění, a proto musí být i léčebný přístup komplexní a u každého pacienta individuální. Skládá se z více kroků, které je zapotřebí „ušít na míru“.

Krok 1: Vyhýbat se alergenům

Krok 2: Zvládnutí druhotných infekcí

Krok 3: Obnova kožní bariéry

Krok 4: Imunoterapie

Krok 5: Léky na snížení zánětu a svědivosti


labvet dermatologie

krmiva specific
Výhodné cenové akce prémiového krmiva pro dospělé psy i štěňata značky Specific™. V akci najdete i veterinární dietu s nízký obsahem tuků a kalorií pro psy s nadváhou.

6 odpovědí na “Jak na alergie u psa”

  1. Dobry den, prosím o radu.
    Mám půlroční štěně Stafordsirdskeho bullteriera a projevila se u ní alergie na trávu. Teda já si to myslím, protože testy prý ještě nemají cenu. Většinou když jde do trávy, zrudne ji kuze na nohách a mezi prsty. V létě měla rudé i podpaží a břicho. Až třetí veterinář nám pomohl. Napsal mi pro ní Advantan krém. Tak po každé vycházce vytiram tapky do sucha a jednou denně mažu kremem. O dost se to zlepšilo, bříško a podpaží má už čisté, jen ty tlapky má červené. Je nějaká možnost, jak toto vyléčit, nebo alespoň tomu předejít? Moc děkuji za odpověď. Jitka Kořenská.

    1. Vyléčit alergii bohužel nejde, je to dáno genetickou predispozicí organismu. Vyhýbat se alergenům také moc nejde, takže nezbývá nic jiného než nasadit protialergická opatření. To znamená výživa kůže a posílení kožní bariéry zevnitř (nenasycené mastné kyseliny do jídla) i z vnějšku (vyživující šampony a balzámy), prevence druhotných infekcí (dezinfekční šampony nebo ubrousky) a když to nestačí, tak i protialergické léky. To, že zabral Advantan (kortikoid) Vám v podstatě potvrdilo alergii. U toho meziprstí pozor na bakterie a kvasinky, tam se jim daří moc dobře, proto kortikoidy nemusí dostatečně zabírat. Po roce stáří můžete dát fence udělat alergologické testy a pokusit se případně o imunoterapii, t.j. vakcínu s konkrétními alergeny, které v testu vyjdou pozitivní. Imunitní systém by se tak měl „otužit“, aby nereagoval přehnaně.

  2. Dobrý den odkud jste prosím o vyšetření pejska na alergii dekuji

    1. Laboratoř sídlí v Praze v Holešovicích, v areálu Pražské tržnice.

    1. Je to jen úvod k dalším článkům v odkazech pod textem.

Komentáře jsou uzavřeny.

🐕 Prodej vstupenek na webinář "VÝŽIVA PSA: ZÁKLAD ZDRAVÍ" končí 23.4. v 16h! Zarezervujte si místo právě teď! 🐕

X